Luxuslakoauto.hu hivatalos blogja

Luxuslakoauto.hu hivatalos blogja

Mekkora lakóautót válasszak a telelésre?

2022. október 18. - Luxuslakoauto

20190102_092339.jpg_1210x588

Téli lakóautós kirándulás? Miért ne?

Naivan azt gondolhatjuk, hogy a lakóautós kirándulás, csak úgy, mint a sátrazás egy nyári „sport”. De természetesen sátrazni rossz időben nem indulunk. Maximum eltűrjük a ránk szakadó esőzést és vihart, ami ér bennünket az erdő közepén.

A lakóautós kirándulás előnye

Ha azonban lakóautós kirándulásra adjuk a fejünket, ezekkel a viszontagságokkal nem igazán kell törődnünk.

A lakóautók ugyanis jól szigeteltek, szúnyoghálóval ellátottak, hűtöttek-fűtöttek, strapabíróak. Nem kell aggódnunk semmin, ami miatt a sátrazás egy pokol lehet.

A jól kezelt és karban tartott lakóautóval télen sem lehet probléma.

Mire figyeljünk, ha téli kiránduláshoz választunk lakóautót?

-          fűtés

-          nyílászárok

-          konyha

-          kialakítás-felszereltség

Amikor télen indulunk útnak, több olyan kérdés merülhet fel, amivel nyáron talán nem is foglalkozunk. Ilyen például a fűtés. A konyha is kulcskérdés lehet, hiszen nyáron lehet, hogy többet ennénk a szabad ég alatt vagy valami egzotikus étteremben, nem is feltétlenül a lakóautóban. Télen azonban praktikus és egyszerűbb, ha a jól felszerelt lakóautóban tudjuk elkészíteni a napi menüket.

Lakóautó méretek

A kempingezéshez megfelelő lakóautók több félék lehetnek. Alapvetően vannak olyan kempingbuszok, amelyek hasonlítanak akár egy átalakított kisbuszhoz is. Nem feltétlenül szolgálják ki minden igényünket. Főként alvásra elegendő teret biztosítanak.

A lakókocsiktól eltérő ugyebár a lakóautó. A lakóautók mérete pedig függ attól, hogy hány férőhelyes a lakóautó. A lakóautók szerkezeti felépítése pedig szintén sokféle lehet. Egyrészt a lakóautók szerkezeti felépítésébe tartozik az is, hogy mennyire szűkös a tér, mennyire van nagyra szabva a mosdó vagy a konyha tere.

Amikor télre választunk lakóautót, fontos átgondolni azt, hogy mennyi időre és milyen távra tervezzük az adott kirándulást. Ehhez mérten kell ugyanis választanunk. Telelés esetén nem feltétlenül lesz szükségünk a biciklitartóra, külső tartozékokra, hiszen nem sok időt fogunk a szabad ég alatt tölteni. Így alapvetően az a helyzet áll fenn, hogy a legtöbbet bent leszünk. Bent csinálunk mindent. Ilyen értelemben pedig fontossá válhat, hogy minél kényelmesebb és nyugodtabb legyen a bent töltött idő. Ehhez az kellhet, hogy minél inkább különálló terek legyenek és elegendő privát szféra. Legyen a konyhai rész is rendesen felszerelt.

Amennyiben érdekelné egy lakóautós kirándulás, mindenképp tekintse meg kínálatunkat. Méretekben és kialakításban, lakóautó szerkezeti felépítésében is találhat különféle modelleket. Kérjen ajánlatot és töltsön el pár napot szeretteivel a szabadban, de luxus körülmények között.

Döntsön mellettünk, döntsön a szabad utazás mellett!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakoauto-berles.blog.hu/api/trackback/id/tr5117957396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása